Як не спалитись з купленою дипломною роботою

Купівля матеріалів для диплома в нашій країні не вітається, хоча мені здається, що економіст, наприклад, не повинен сам писати диплом, оскільки це економічно неправильно: як може людина з економічним типом мислення витратити кілька місяців на роботу, яка коштує максимум 7 тисяч?

Так чи інакше, ринок дипломних робіт досить розвинений, але, купуючи роботу, ви повинні розуміти найпростіші речі:

  1. Викладачі в інститутах і університетах практично миттєво розуміють, самі ви писали роботу чи ні
  2. Якщо ви не приділите підготовленій роботі велику кількість уваги, то є велика ймовірність «засипатися»
На що потрібно звертати увагу перед здачею роботи?
  1. На форматування таблиць!
    1. Подивіться розміри шрифту,
    2. зробіть текст в ячейках по центру,
    3. підпишіть одиниці виміру,
    4. підпишіть таблиці (замість, наприклад, вирази «аналіз рентабельності» можна написати «аналіз показників рентабельності в -------»
    5. приберіть зайві слова в показниках
    6. Додайте колонки з поясненнями в таблиці, з розрахунковими формулами
  2. Поправте текст!
    1. У виконавців часто проскакують однотипні вирази - подивіться, як можна написати по-іншому то, за що чіпляється погляд
    2. Використовуйте синоніми для різних показників і виразів
    3. Виправте помилки в Word-і. Він не просто так підкреслює зеленим і червоним текст
    4. Додайте на кожну сторінку одне-два речення від себе
  3. Деталі!
    1. Підписи малюнків. У тексті вони можуть бути написані «рис. 1 », а ви напишіть, наприклад,« ілюстрація 1 »або« рисунок 1 »
    2. Картинки: може, потрібно розтягнути їх або скоротити, або підписи додати?
    3. Перевірте список літератури. На кожній сторінці теоретичної частини зазвичай розміщують одну-дві посилання на список джерел
    4. Перевірте рік літератури. Хоч ця вимога і межує з маразмом, але література повинна бути останніх років.
    5. Дуже важливо: якщо ви відправляєте роботу в електронному вигляді, то у файлу, який ви відправляєте у властивостях зазначено, хто і на якому комп'ютері робив цю роботу! Видаліть ці пункти з властивостей! А потім збережіть сам файл під трохи зміненим ім'ям! Це збереження замінить ім'я автора файлу ім'ям, привласненим вашим комп'ютером. Зберігайте в іншу папку, щоб потім при надсиланні не переплутати файли.
  4. Поведінка з керівником!
    1. Якщо ви прийшли до керівника, він вам каже «треба переробити півроботи», а ви говорите «ок», то це дуже сильно вас демаскує. Оскільки той, хто сам пише роботу, розуміє, що це - сила-силенна роботи. Для студента перерахувати, наприклад, комплексний фінансовий аналіз може зайняти не один день. А цей аналіз - лише частина роботи
    2. Записуйте зауваження керівника і задавайте питання
    3. Пам'ятайте: помилки в роботі - це нормально. Керівник для того і потрібен, щоб на них вказати. Робота без помилок - це дуже підозріло. Особливо, якщо ви керівника бачили двічі: один раз - коли він вам видавав завдання і другий - коли ви йому роботу принесли.
  5. Краще прочитати роботу 5 разів поверхнево, ніж один раз прискіпливо. На захисті дипломної роботи вам можуть ткнути в будь-яку цифру, в будь-який розрахунок і запитати «звідки це взялося». Навіть той студент, хто пише сам, не відразу згадає. А вже той, хто не сам - тим більше. А то, що вас будуть питати саме по цифрам - це майже стовідсотково.
  6. Дуже підкуповує краса роботи і професіоналізм. Подивіться: залишає у вас робота відчуття, що вона зроблена красиво, професійно, правильно?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЩО РОБИТИ ЯКЩО НЕ ВСТИГ НАПИСАТИ ДИПЛОМ

Запальничка cricket і 10 000 гривень або 2500$